FA-SP-4 WEBINAR - Samspelet mellan människa och häst

  • Author: Sylvia Persson
  • Level: introduction
  • Study time: 45 min
Write your awesome label here.
Course overview
Introduktion till hur samspelet mellan människa och häst fungerar och varför hästar funkar så bra när det gäller att utveckla människor. 
Ett tillfälle att träffa kursledaren: Sylvia Persson, och att ställa frågor om coachning med häst.
  • Video time: 45 min
  • Exams: none

Sylvia Persson

Content Provider, Head Editor and co-founder of Farmingacademy.eu.
About Sylvia
Head Editor and co-founder of Farmingacademy.eu. Born in Sweden in 1972. Master's degree in Animal Science from the Swedish University of Agricultural Sciences 1996. Bachelor in caching psycology from Middlesex University 2011.

Email: [email protected]

Utbildning: Husdjursagronom (master) och Psykologisk Coach (kandidatnivå)

Kommunikation och förändring är min nyckelord. Min styrka är att hitta och tydliggöra detaljer som bidrar till framsteg. Detta är en förmåga jag lärt genom att jag har ett brinnande intresse för utveckling, att bestämma sig för vad man vill och att sedan nå dit.

Hästar är stora, starka och snabba. Hela tiden uppmärksamma på vad vi vill och menar. De vill vara tillsammans med oss, jobba åt oss och göra nytta. Att vara tillsammans med oss människor ersätter faktiskt sysselsättningen ”att beta” med annan meningsfullhet. Detta trots att de i grunden är ett bytesdjur och vi människor är jägare. När vi är tillsammans får människan del av hästens fysik och hästen får del av vår mänskliga hjärna. Enheten är oslagbar! Det är ingen tillfällighet att hästen symboliserar makt och mod. Den både skrämmer och attraherar.

En av poängerna i mitt arbete med hästar i coachningen är att det är enheten som är stark. Genom att använda hästarna kommer vi närmare den sanna personen av oss själva. Bygger vi vidare på den helhet vi har av känslor, tankar, kropp och själ når vi våra mål utan att slåss och kämpa. Coachning med häst lär oss hur vi kommer till vår rätt. Hästarna visar oss vår fulla potential. Det är för mig att vara effektiv. Att snabbt och energisnålt lyckas med våra föresatser. Tänk det företag eller organisation där alla medarbetare utnyttjar sin fulla potential och dessutom mår bättre av det. Vilken lönsamhet vi skulle uppnå!